PMU verwijderen

Permanente wenkbrauwen verwijderen

De energie van de laser breekt de kapsels open en laat de pigmentdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens worden de pigmentdeeltjes als "afval" door het lichaam afgevoerd. Vaak zijn 2-4 behandelingen nodig om de wenkbrauwen geheel te verwijderen.

Voordelen Laser benadelingen in de salon

  • Wij werken snel en efficiënt
  • Een mooi eindresultaat

Intakegesprek en eerste behandeling met Laser.

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een Intakegesprek plaats.
Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden. De intake samen met de eerste behandeling duurt 30 – 60 minuten. Tijdens deze intake wordt gekeken naar uw wensen en vragen.
Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties. Voor het verwijderen van PMU wenkbrauwen hanteren we een vast tarief van €75,- per behandeling.

Voorzorgsmaatregelen

Vanaf 3-4 weken voor de behandeling niet in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.
De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling toepassen.
Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.
Draag geen make-up (gezichtsbehandeling)

De Laser behandeling.

Na het reinigen van de huid en het beschermen van de ogen worden er met de laser, laserpulsen afgeschoten op de tatoeage.

Omdat de laserflits alleen door de inktdeeltjes wordt geabsorbeerd, tast de behandeling het omliggende weefsel niet aan. Heel soms verandert de tatoeage-inkt onder invloed van het laserlicht van kleur en is in dat geval moeilijk te verwijderen. Ook dan wordt de huid of de gezondheid niet aangetast en is de behandeling dus veilig.

Meteen tijdens de behandeling kan er wat roodheid en lichte zwelling optreden. Dit neemt in de dagen na de behandeling langzaam af.

U draagt tijdens de behandeling een speciale Laserbril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen. De behandelingen zijn over het algemeen goed vol te houden maar bent u bang dat u gevoelig reageert dan kunt u van te voren een verdovingscreme aan uw huisarts vragen (Emla of Lidocaïne creme).
De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlakte.
Gedurende een paar uur na de behandeling kan er een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig zijn. U mag koelen met een coldpack.

Na de Laser behandeling.

U mag 3-4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met een sunblock (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!

Er zijn gemiddeld 2 tot 4 behandelingen nodig om PMU zo te verwijderen dat er een nieuwe wenkbrauw overheen gezet kan worden. Niet in alle gevallen kunnen wij alles definitief verwijderen. de kans dat er een vaak gebied blijft zitten is aanwezig.


Het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren:

  • hoeveelheid en type pigment
  • diepte waarin de pigment zich bevindt
  • grote van de wenkbrauwen
  • gebruikte kleuren
  • hoe lang de wenkbrauwen er al zitten
  • gevoeligheid van de huid en huidtype

Het is helaas niet mogelijk om van te voren in te schatten of Permanente make-up voor 100% verwijderd kan worden. Tussen de behandelingen zitten minimaal 6 tot 8 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om de losgeraakte inktdeeltjes af te voeren en de huid te laten herstellen.
Het is niet zo dat de PMU sneller verdwijnt als er frequenter behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en/of littekenweefsel kan daardoor toenemen.

Bijwerkingen

Het verwijderen van PMU met onze lasertechniek is een veilige behandelmethode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen.
In uitzonderlijke gevallen kan er hyperpigmentatie (bij donkere huid kleurt het behandelde gebied wat donker) of hypopigmentatie ( het behandelde gebied blijft wat lichter) optreden. Meestal verdwijnt dit na een aantal maanden vanzelf.