Hoe werkt Tattoo verwijderen?

Veilig en Effectief Uw Tatoeage Verwijderen:

Bij Praktijk Deknatel maken we gebruik van geavanceerde technologie, met name onze YAG laser om het verwijderingsproces veilig en effectief te laten verlopen. Hier is wat u kunt verwachten:

Hoe Werkt onze YAG Laser:

Onze geavanceerde YAG-laser gebruikt gecontroleerde lichtpulsen om tatoeage-inkt te behandelen. Deze technologie breekt inktmoleculen af, waarna uw lichaam ze op natuurlijke wijze via het lymfesysteem afvoert. De Nd-Yag laser levert uitstekende resultaten bij het verwijderen van tatoeages. Zowel kunstmatig pigment als natuurlijk melanine worden door het laserlicht vergruisd tot kleine deeltjes. Een deel wordt direct afgestoten, een ander deel tijdens genezing en de rest wordt opgenomen door het lymfesysteem. 

Veiligheid en Comfort:

We begrijpen dat comfort essentieel is. Daarom hebben we speciale maatregelen genomen om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken. Ons huidkoelsysteem en het gebruik van ice-packs zorgen voor een lichte verdoving van de huid, waardoor u minder voelt van de laser. Deze koeling draagt ook bij aan een snellere en mooiere genezing, terwijl het risico op verbranding wordt geminimaliseerd.

Gezondheidsrisico's en Veiligheid:

Het proces van tatoeageverwijdering is niet zonder risico's, vooral als in het verleden inkt met potentieel schadelijke stoffen is gebruikt. Hoewel de YAG laser de ingekapselde inktdeeltjes afbreekt, is het belangrijk op te merken dat de gezondheidseffecten afhankelijk zijn van de oorspronkelijke inktkwaliteit.

Hoe Snel bent U van Uw Tatoeage af:

Iedere tatoeage is anders, daarom krijgt u eerst een persoonlijk behandeladvies.

Huidtype:

Allereerst is uw huidtype van belang. Er zijn 6 verschillende huidtypen, waarvan type I het lichtst gepigmenteerd is en type VI het donkerst. Bij laserbehandelingen geldt dat hoe lichter uw huidskleur is, hoe beter de huid te behandelen is. Voor de verwijdering van een tatoeage op een lichte huid zijn er dus doorgaans minder behandelingen nodig.

Plaats van de tatoeage:

De plek van de tatoeage speelt ook een belangrijke rol. Hoe verder de tatoeage van het hart ligt, hoe meer behandelingen u nodig heeft. Dit heeft te maken met de afvoer van de inktdeeltjes. Hoe dichter de tatoeage zich bij het hart bevindt, hoe sneller en gemakkelijker de inktdeeltjes afgevoerd kunnen worden. Een behandeltraject van een tatoeage in het gezicht is dus korter dan van bijvoorbeeld een tatoeage op de voet.

Hoeveelheid inkt:

De door amateurs gezette tatoeages zijn meestal ondiep en er is weinig inkt gebruikt. Professionele tatoeages zijn dieper en er is meer inkt gebruikt. Daardoor zijn er meer behandelingen nodig om de tatoeage te verwijderen. 

Aantal lagen:

Als er meerdere tatoeages over elkaar heen zijn getatoeƫerd, zijn er meer behandelingen nodig. Het aantal benodigde behandelingen hangt ook af van de hoeveelheid inkt die er is gebruikt.

Huidstructuur:

Een gladde huid zonder littekenvorming is het eenvoudigst te behandelen. Zijn er littekens aanwezig, dan zijn er doorgaans meer behandelingen nodig.

Kleuren inkt:

U verwacht het misschien niet, maar zwart is de makkelijkste kleur inkt om te verwijderen. Donkere pigmenten kunnen daarnaast ook eenvoudig worden verwijderd, maar andere kleuren zoals groen, geel en oranje zijn hardnekkiger. Voor de verwijdering van deze kleuren zijn er meer behandelingen nodig.

Elke tatoeage is uniek. 

Op basis van uw huidtype, plaats van de tatoeage, hoeveelheid inkt en kleuren ontvangt u een persoonlijk behandeladvies.