Nagelbeugeltechniek

Nagelregulatie

Nagelbeugel techniek is een techniek die vooral wordt toegepast bij problemen met de grote teen. Het gaat vaak om teennagels die door verschillende oorzaken scheef, rond of krom groeien. Dit geeft dan problemen in de nagelwal, zoals bijvoorbeeld ingegroeide nagels.

De nagelbeugel techniek is een techniek die op de nagel bevestigd wordt om de rondgroeiende of ingegroeide nagel weer recht te maken of om tijdelijk de verhoogde druk in de nagelwal te verminderen. Door deze techniek wordt de nagel langzaam weer vlakker en verdwijnen de pijnklachten.

De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit met de nagel mee. Na verloop van tijd kan de beugel weer verwijderd worden. Eventueel kan er een nieuwe beugel geplaatst worden als de correctie nog niet voldoende is.


De nagelbeugeltechnieken die toegepast worden in de salon:

BS-Spange

De BS/spange is een bladveervormige strip en is gemaakt van wit kunststof. Na het vastlijmen van de strip op de nagelplaat hersteld de BS/spange zich weer naar zijn oorspronkelijke vorm. Door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht of spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor corrigeren. Na het aanbrengen van de BS/spange is de nagel vrijwel onmiddellijk pijnvrij. Door de spanning of trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken.

Vanuit de praktijk blijkt dat als de BS/spange goed verankerd is, deze zelfs 3 tot 6 maanden kan blijven zitten.

NYCLIP- nagelbeugel

Dit is een stalen stripje met een witte coating. Dit stripje wordt op maat gemaakt en dan aan beide uiteinden op de nagel geplakt. De stalen strip trekt aan de zijkanten de nagel omhoog, waardoor de nagelwal meer vrij komt te liggen.

Veertjes- techniek

Het veertje is een stalen platte veer waar twee haakjes aan gemaakt worden. Deze wordt rechtstreeks op de nagel en op maat gemaakt. Het veertje geeft trek kracht aan de nagelranden om zo de nagel in de juiste vorm te krijgen. Deze groeit met de nagel mee naar voor en moet indien nodig terug achteruit geschoven worden. 

Te gebruiken bij:

 • Nagelwalproblemen, likdoorns en eelt in de nagelwal.
 • Tunnel en krulnagel.
 • Ingroeiende nagels.

Nazorg / controle afspraken:

 • 1e controle na 1 week.
 • Daarna iedere 6 weken.

Belangrijke informatie:

 • De nagelbeugel mag geen pijn veroorzaken.
 • Controleer dagelijks of u geen drukplekken of irritatie ondervindt van de beugel in de nagelwal. Bij roodheid, pijn of loslating van de beugel dient u direct contact op te nemen met de pedicure.
 • Hebt u een verminderd gevoel of geen gevoel meer in uw voeten, laat dan iemand anders uw huid rond de nagel controleren op roodheid en irritatie.
 • Na het plaatsen van de nagelbeugel mag u de eerste 24 uur niet douchen, baden of nagellak aanbrengen.
 • U mag uw nagels lakken. Gebruik bij het verwijderen van de nagellak geen nagellakremover met aceton. Aceton kan namelijk het materiaal waar de nagelbeugel mee vast zit aantasten.
 • Kies altijd schoenen die ruim genoeg zitten bij de tenen.
 • Vergeet de controle afspraak na één week en vervolgens na zes weken niet.