OPEN VOOR MEDISCHE NOODZAKELIJKE VOETZORG

19-12-2021

Uw medisch pedicure tijdens de lockdown - 5de golf omikron variant.

Er geldt een lockdown voor NIET-medische contactberoepen tot 14 januari 2022.

Na de harde lockdown van vorig winter toonde onderzoek aan dat er duidelijke knelpunten ontstonden als de medische voetzorg ( gedeeltelijk) tot stilstand komt.

De medisch noodzakelijke behandelingen mogen daarom van het RIVM en branche organisatie Provoet onder strenge voorwaarden wel doorgaan. Hiermee nemen wij onze verantwoordelijkheid om de eerste- en tweede lijnzorg te ontlasten.

De instrumentele behandeling van ingroeiende en of pijnlijke nagels, eelt en of kloven en of likdoorns valt onder medisch noodzakelijk behandelingen. Om erger en ontstekingen te voorkomen en zo de druk op de huisarts en andere zorgaanbieders niet te vergroten.

De cosmetische behandelingen zoals een gel lak behandeling valt onder uiterlijke verzorging, en is niet essentiĆ«le dienstverlening. Deze afspraken vervallen tot 14 Januari 2022.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/winkels-en-contactberoepen/kapper-masseur-en-andere-contactberoepen?fbclid=IwAR19158zfozltF7PCt3oUsSiyPxDgvgRG40ZyRPbGBcsja2kGSrVzWwM0Rw